Muzică tradițională

Fănică Vișan, acompaniat de taraful său, interpretează piese de muzică populară

Fănică Vișan a fost un cunoscut violonist român și conducător de taraf. Născut la începutul secolului XX, într-o familie de lăutari vestiți de pe Valea Argovei, a făcut înregistrări la Radio și Electrecord, dar și pentru arhiva Institutului de Etnografie și Folclor, unele cu taraful pe care-l conducea, altele acompaniat la țambal de fratele său, Sterică Vișan.

În 1958, pe un disc de vinyl mic, intitulat "Muzică populară țigănească", împărțit cu Dona Dumitru Siminică, înregistra, la vioară și voce, acompaniat de taraful său două cântece: "Caman te iau ando parco / Vreau să mă duc în parc" și "Dă-mi boierule, nevasta".

Găinușa

Piesă de muzică populară, interpretată de Orchestra "Fănică Vișan". Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune, fixată pe disc de ebonită, fața A (EB-200-1, inv. 217).

Dura

Piesă de muzică populară, interpretată de Orchestra "Fănică Vișan". Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune, fixată pe disc de ebonită, fața B (EB-200-2, inv. 217).

Ca pe Argeș

Piesă de muzică populară românească, interpretată de Orchestra "Fănică Vișan". Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune, fixată pe disc de ebonită, fața A (EB-59-1, inv. 64).

Mândro, nu ești vrednică

Piesă de muzică populară românească, interpretată de Orchestra "Fănică Vișan". Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune, fixată pe disc de ebonită, fața B (EB-59-2, inv. 64).