EVENIMENTE

Florian Pittiș (4 octombrie 1943-5 august 2007)

Foto: Arhiva Scrisă Radio România

Actor, regizor, interpret și asiduu promotor al "muzicii tinere"(rock&folk), ca traducător, cronicar, realizator de emisiuni radiofonice (după 1990). Între 1998 și 2004, a fost directorul postului Radio România Tineret, care avea să se transforme, conform proiectului lui Florian Pittiș, în Radio3net, ce astăzi îi poartă numele.

Vocea sa inconfundabilă este legată atât de memorabilele personaje de teatru radiofonic interpretate de-a lungul anilor, cât și de lecturi din lirica românească și universală, difuzate în emisiunile culturale ale Radioului public.

Florian Pittiș citește un fragment din Cugetările sărmanului Dionis de Mihai Eminescu. Înregistrare pe bandă magnetică, Fonoteca Radio România, 6/91326, difuzată în emisiunea "Eminesciana", 24 februarie 1990, redactor: Liliana Ursu.




Florian Pittiș citește un fragment din Levantul de Mircea Cărtărescu. Înregistrare pe bandă magnetică, Fonoteca Radio România, 6/96841, difuzată în emisiunea "Odă limbii române", 15 februarie 1991, redactor: Claudia Tița.



Mai multe informații în secțiunea Personalități a site-ului www.radio-arhive.ro.