EVENIMENTE

Ion Lucian (22 aprilie 1924-31 martie 2012) în Aventurile baronului Münchhausen de Gottfried August Bürger

Ion Lucian

Ion Lucian (22 aprilie 1924 - 31 martie 2012) - artist emerit, membru al Uniunii Scriitorilor și al Societății Actorilor și Compozitorilor Dramatici de la Paris, fondator și director al Teatrului Excelsior. Voce ”de aur” a teatrului la microfon, cu peste 50 de roluri cărora le-a dat viață, a fost și regizor al dramatizărilor radiofonice Nota zece la purtare (1956) de Octavian Sava și Virgil Stoenescu, Mincinosul (1954) de Carlo Goldoni și Cocoșelul neascultător (1961), scris de el însuși.

Ion Lucian a interpretat numeroase roluri în piese dedicate micilor ascultători ai Radioului. Unul dintre acestea este Aventurile baronului Münchhausen de Gottfried August Bürger - operetă radiofonică pentru copii de Octavian Sava și Alexandru Otti, pe muzica lui Nicolae Kirculescu, în regia artistică a lui Mihai Zirra, într-o distribuție strălucită. Ion Lucian (în rolul baronului Münchhausen), alături de Grigore Vasiliu-Birlic, Virginica Roman, Silvia Chicoș și artiști de la Teatrul de Operetă ”Ion Dacian” dau viață unei piese muzicale captivante și pline de haz, „Cu aventuri și întâmplări,/ Și sus pe munți, și jos pe mări”.

Data premierei radiofonice: 8 ianuarie 1956.

Vă invităm să ascultați un scurt fragment, cu Ion Lucian și Grigore Vasiliu-Birlic.

Aventurile baronului Münchhausen de Gottfried August Bürger, aflată în secțiunea Teatru Național Radiofonic pentru copii, poate fi ascultată aici