Interpreți

Rodica Bujor, acompaniată de Orchestra "Vasile Julea" (1937)

Rodica Bujor, născută Eugenia Nedelea - Georgescu (1914-1995) este o cântăreață de romanțe și muzică populară. Studii muzicale la Conservatorul ASTRA din București, cu Quarto Santarelli și D. Mihăilescu-Toscani. A luat lecții particulare de canto cu Valentina Crețoiu.

Repertoriul său a cuprins piese din zona sub-carpatică (Dâmbovița, Argeș), romanțe, cântece de A. Giroveanu, Diamandi Gheciu, Ion Dumitrescu, Emil Gavriș ș.a.

A debutat la Radio București în 22 aprilie 1937 sub pseudonimul Rodica Bujor (ales de George Enescu), într-un program de muzică populară cu Orchestra condusă de Vasile Julea.

De-ar veni și sâmbăta

Cântec popular basarabean, interpretat de Rodica Bujor, acompaniată de Orchestra "Vasile Julea". Înregistrare Radio România (matriță SRR, 231), fixată pe disc de ebonită /shellac (cota EB-275-1, inv. 312).

Cântec de pahar

Cântec popular românesc, interpretat de Rodica Bujor, acompaniată de Orchestra "Vasile Julea". Înregistrare Radio România (matriță SRR, 247), fixată pe disc de ebonită /shellac (cota EB-275-1, inv. 312).