Interpreți

Soprana Valentina Crețoiu cântă muzică vocal-simfonică de inspirație folclorică

Valentina Crețoiu (12 martie 1909, București - 4 august 2003, Breaza) - interpretă de operă și operetă (soprană), lied/oratoriu și profesoară. Face studii muzicale de pian și teorie la Conservatorul din Cernăuți, apoi cursuri de canto la Conservatorul din București. A debutat pe scena Operei Române din București, la 20 de ani, cu rolul Păstoriței din Tannhäuser de R. Wagner. În 1933 este distinsă cu diploma de onoare la Concursul Internațional de canto și pian de la Viena. Cântă cu soțul ei Șerban Tassian și cu Dinu Bădescu.

Doina Stăncuței

Lucrare muzicală de inspirație folclorică, compusă de Tiberiu Brediceanu, în interpretarea sopranei Valentina Crețoiu, acompaniată de Orchestra Radio. Înregistrare Radio România (matriță SRR, RD 13), fixată pe disc de ebonită, fața [A] (cota EB 527-1, inv. 719).

Cântec de leagăn

Lucrare muzicală de inspirație folclorică, compusă de Constantin Brăiloiu, în interpretarea sopranei Valentina Crețoiu, acompaniată de Orchestra Radio. Înregistrare Radio România (matriță SRR, RD 14), fixată pe disc de ebonită, fața [B] (cota EB 527-2-1, inv. 719).

Sârbă

Lucrare muzicală de inspirație folclorică, compusă de Constantin Brăiloiu, în interpretarea sopranei Valentina Crețoiu, acompaniată de Orchestra Radio. Înregistrare Radio România (matriță SRR, RD 13), fixată pe disc de ebonită, fața [B] (cota EB 527-2-2, inv. 719).

Unde-aud cucul cântând

Lucrare muzicală din culegerile compozitorului Dumitru Georgescu Kiriac pe versuri populare. Valentina Crețoiu, acompaniată de Orchestra Radio. Înregistrare Radio România realizată la 28 august 1939 (matriță RD 17, fața [B]); copie disc de ebonită (cota SRR 41, inv. 43).