Două evenimente ale anului 2019 la Concertele Radio România Muzical

Cel de-al doilea volum de poezii și aforisme intitulat "Mozaic" a fost lansat de tenorul Teodor Ilincăi  în 13 martie 2019, printr-un eveniment ce a avut loc sub cupola Ateneului Român. Volum este ilustrat de artistul plastic Virgiliu Parghel. Muzicianul a evoluat atunci alături de Camerata Regală și de dirijorul Constantin Adrian Grigore, având invitați pe soprana Paula Iancic și baritonul Șerban Vasile.

Aclamat pe marile scene ale lumii, Teodor Ilincăi sensibilizează într-un mod unic publicul, atât prin calitatea timbrului vocal, cât și prin diversitatea și complexitatea rolurilor abordate. A debutat la Opera Națională din București în 2006, trei ani mai târziu începând să cucerească, rând pe rând, unele dintre cele mai râvnite teatre lirice precum Covent Garden din Londra sau Opera de Stat din Viena.

Cu prilejul Zilei Naționale a Portugaliei, în 11 iunie anul acesta, a avut loc la Sala Radio, un recital de muzică portugheză, intitulat Fado de Coimbra. Fado este un gen muzical născut la început de sec. XIX, interpretat doar de voci masculine. Născut în Lisabona, deși orașul Coimbra își revendică, de asemenea, paternitatea lui, fado este un gen muzical urban. Versurile, muzica și ritmul sunt impregnate de o melancolie profundă. Fado de Coimbra s-a intitulat recitalul propus de chitariștii Ricardo Dias și Luís Ferreirinha și interpretul vocal Nuno Silva, în 11 iunie 2019 la Sala Radio.

Iată două evenimente ale anului 2019 pe care le puteți asculta joi, 26 septembrie, la Concertele Radio România Muzical, între orele 19.30 și 21.00.


Jeanine Costache