Concursuri și festivaluri muzicale

Festivalul Internațional "George Enescu", ediția a III-a, 1964. Recital susținut de Gaspar Cassado - violoncel și Chieco Hara de Cassado - pian

Gaspar Cassado (1897-1966). Sursa: Wikipedia


Joi, 18 septembrie 1964, Studioul de Concerte al Radioteleviziunii, ora 17:00

RECITAL INSTRUMENTAL dat de GASPAR CASSADO - violoncel și CHIECO HARA DE CASSADO - pian

Vă invităm să ascultați înregistrări din cadrul recitalului de pian susținut de Gaspar Cassado - violoncel și Chieco Hara de Cassado - pian, incluse în Fonoteca Radio România (Sx 37138, Sx 37162, Xdoc 4775).

Vă prezentăm, mai jos, programul complet al Recitalului instrumental susținut de Gaspar Cassado - violoncel și Chieco Hara de Cassado - pian, în 18 septembrie 1964, în Studioul de Concerte al Radioteleviziunii, în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional "George Enescu".

P R O G R A M:

FRESCOBALDI - TOCCATA PENTRU VIOLONCEL ȘI PIAN

BEETHOVEN - ȘAPTE VARIAȚIUNI PENTRU VIOLONCEL ȘI PIAN PE O TEMĂ A DUETULUI <<BĂRBAȚII CARE SIMT IUBIREA>> DIN OPERA <<FLAUTUL FERMECAT>> DE MOZART

MENDELSSON-BARTHOLDY - SONATA A II-A ÎN RE MAJOR PENTRU VIOLONCEL ȘI PIAN, OP. 58

- Allegro assai vivace

- Allegro scherzando

- Adagio

- Molto allegro e vivace

BRAHMS - SONATA A II-A ÎN FA MAJOR PENTRU VIOLONCEL ȘI PIAN, OP. 9

- Allegro vivace

- Adagio affettuoso

- Allegro appassionato

- Allegro molto

Violoncelistul și compozitorul spaniol Gaspar Cassado (5 octombrie 1897-24 decembrie 1966) s-a născut la Barcelona, dintr-o familie de muzicieni. Tatăl său - pedagog, organist, compozitor și dirijor, îi remarcă aptitudinile muzicale. La 7 ani, începe lecțiile de violoncel. Studiile le desăvârșește la Paris, dezvoltându-se în preajma lui Maurice Ravel, Manuel de Falla, Alfredo Casella. În recitaluri evoluează împreună cu soția sa, pianista Chieco Hara de Cassado.