EMISIUNI A-Z | Fonoteca de Aur

”Fonoteca de Aur”. Octavian Goga, N. Iorga și Ion Minulescu (1977)

Octavian Goga, N. Iorga și Ion Minulescu în Fonoteca de Aur Radio România. Realizator: Iulius Țundrea. Invitat: Ion Stoica. Fonoteca Radio România (6/ZW 16301).

Iulius Țundrea citește un text de Edgar Papu despre: importanța tezaurizării înregistrărilor "cu vocile celor care au durat edificiul culturii și civilizației secolului nostru"; istoricul înregistrărilor din România (min. 0'03").

Octavian Goga citește un fragment din Oltul (min. 3'03"). Înregistrare pe disc, provenită din Arhiva Academiei Române, aflată în Fonoteca de Aur Radio România.

Extrase din cele două discuri cu vocea lui Nicolae Iorga, descoperite de Ion Stoica, director-adjunct al Bibliotecii Centrale Universitare, la Muzeul Cuvântului din Paris (min. 5'56"). Înregistrări aflate în Fonoteca de Aur Radio România.

Ion Stoica despre discul cu vocea lui Ion Minulescu, înregistrare pe care a descoperit-o la Muzeul Cuvântului din Paris (9'30").

Vizită nocturnă și Romanța Rozinei de Ion Minulescu, în lectura autorului (min. 11'22"). Înregistrare pe disc, din 1928, provenită din arhiva Muzeului Cuvântului din Paris, aflată în Fonoteca de Aur Radio România.

Durata: 19'32"