Muzică tradițională

Orchestra "Grigore Kiazim" interpretează cântece populare tradiționale românești

Grigore Kiazim. Foto: Wikipedia

Grigore Kiazim (1913-1989), născut în localitatea Măcin din Județul Tulcea, a fost printre primii cobzari români care a abordat piese concertante, în paralel cu interpretarea muzicii tradiționale a comunităților etnice din Dobrogea.

În anul 1934 este invitat să cânte și să înregistreze la Radio, colaborare care s-a desfășurat pe parcursul a jumătate de secol.

Doină și Horă­

Cântec popular românesc, interpretat de Orchestra "Grigore Kiazim", dirijor: Grigore Kiazim. Înregistrare Radio România (matriță SRR, RD 145), fixat pe disc de ebonită, fața A (cota EB-153).

Sârba nuntașilor

Cântec popular instrumental, interpretat de Orchestra "Grigore Kiazim", dirijor: Grigore Kiazim. Înregistrare Radio România (matriță SRR, RD 146), fixată pe disc de ebonită, fața B (cota EB-153).

Sârba de la Craiova

Piesă de muzică populară românească, interpretată de Orchestra Grigore Kiazim. Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune pe disc de ebonită, fața A (EB-412-1, inv. 535).

Leliță Floare

Piesă de muzică populară românească, interpretată de Orchestra Grigore Kiazim. Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune pe disc de ebonită, fața B (EB-412-1, inv. 535).

Hora încurcată

Piesă de muzică populară românească, interpretată de Orchestra Grigore Kiazim. Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune pe disc de ebonită, fața B (EB-412-1, inv. 535).

Mânioasa

Piesă de muzică populară românească, interpretată de Orchestra Grigore Kiazim cu participare solistului instrumentist Grigore Kiazim la mandolină. Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune pe disc de ebonită, fața A (EB-393-1, inv. 496).

Sârba din Moldova

Piesă de muzică populară românească, interpretată de Orchestra Grigore Kiazim cu participarea solistului instrumentist Grigore Kiazim la mandolină. Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune pe disc de ebonită, fața A (SRR RD 116), (EB-393-1, inv. 496).

Dinspre ziuă

Piesă de muzică populară românească, interpretată de Orchestra Grigore Kiazim cu participare solistului instrumentist Grigore Kiazim la mandolină. Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune pe disc de ebonită, fața B (EB-393-1, inv. 496).


Omule cu caii buni

Piesă de muzică populară, interpretată de Orchestra Grigore Kiazim. Înregistrare realizată de Societatea Română de Radiodifuziune pe disc de ebonită, fața A (EB-137-1, inv. 147).