EMISIUNI A-Z | Dicționar de literatură universală

”Dicționar de literatură universală” (29 ianuarie 1970)

Jorge Luis Borges

Invitați: Marian Popa, Romul Munteanu. Redactor: Gheorghe Gheorghiță. Fonoteca Radio România (inv. 135335).

Rubrica "Argonauți ai secolului XX". Jorge Luis Borges. Scurtă prezentare de Gheorghe Gheorghiță. Medalion Jorge Luis Borges de Marian Popa. Fragmente de proză și versuri traduse de Darie Novăceanu și Șt. Aug. Doinaș, citite de Constantin Codrescu.

Rubrica "Fișe pentru o istorie a curentelor literare". Expresionismul. Partea a II-a (min. 9'07"). Discuție: Romul Munteanu și Alexandru Sincu. La minutele 11'00" și 11'59", actorul Ion Marinescu recită două poeme de Georg Trackl.

Premii literare pe anul 1969. Premiul Théophraste-Renaudot acordat romanului Les feux de la colère de Max Olivier-Lacamp. Prezentare de Gheorghe Gheorghiță (min. 13'06"). La min. 14'17", interviu cu Max Olivier-Lacamp, acordat Radiodifuziunii Fraceze. La min. 15'08", Elena Piru face o recenzie a volumului Les feux de la colère. Fragment din volum în lectura actriței Adela Mărculescu (min. 17'07").

Rubrica "Antologia capodoperelor". Dante, Divina Comedie. Prezentare de Gheorghe Gheorghiță. Fragmente din Divina Comedie în interpretarea actorilor Adela Mărculescu și Ion Caramitru (min. 13'06").

Durata: 29 ianuarie 1970