EVENIMENTE

Aselenizarea: Peste 50 de ani de când omul a încetat să mai fie prizonierul planetei sale

Transmisiune în direct a momentului aselenizării. Redactori: Ion Ghițulescu, Catinca Ralea. Invitat în studio: profesorul universitar Ion Pascaru.

Duminică, 20 iulie 1969, după patru zile petrecute în spațiu, comandantul misiunii spațiale Apollo 11, Neil Armstrong, secondat de Buzz Aldrin, coboară de pe scara modulului lunar pe suprafața selenară: "Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire". Aceste cuvinte, într-o fracțiune de secundă, fac înconjurul Terrei.

Este ora 21:56 PM în Statele Unite, 4:56 AM în România și, în întreaga lume, milioane de telespectatori și radioascultători urmăresc, în direct, odiseea misiunii Apollo 11.

Radiodifuziunea de la București a fost singura radiodifuziune din Europa de Est care anunțase prin canalele mass-media, transmisiunea în direct a misiunii spațiale Apollo 11.

Vă invităm să ascultați înregistrarea istorică a momentului aselenizării, păstrată în Fonoteca de Aur Radio România (1/ 2952).

Puteți asculta principalele momente ale aventurii spațiale care se cheamă Apollo 11, așa cum au fost ele transmise la Radio România între 20 și 24 iulie 1969 în secțiunea Emisiuni informative a site-ului www.radio-arhive.ro